Sites get stuck on "Exporting DB" when stopping


#1

In recent versions of Local, I have frequently observed the following issue. When I stop a site, it spins for a very long times, sometimes indefinitely. It always gets stuck on “Exporting DB”.

Sometimes, after a very long time, I get another message to the effect of “something went wrong and mysql wasn’t available”, but I don’t have the exact error handy right now.

Windows 10. Local 2.4.3.


#2

Hi Mark,

Can you please provide your local-by-flywheel.log file so we can take a closer look into this? See How do I retrieve Local's log file? for instructions on how to do so.

Also, does this happen on all of your Local sites or only a select group?


#3

Log is attached. It seems to happen either to all sites or none.

I’ve also noticed recently that sometimes I can’t open Local because there’s already a process running in the background. In those cases, I have to force close it from the task manager to restart Local. It feels like a separate issue, but is also fairly recent.

local-by-flywheel.log (492.6 KB)


#4

Thanks!

See my last reply here Local does not start consistently. Multiple instances running in background. If you download that build, please let me know if it helps out :slight_smile:


#5

Based off of some of the recent errors in the log, it looks like it may be a disk mounting issue. Here’s the error:

 error: [main/exportDB]  Error: mv: failed to close '/app/sql/local.sql': Input/output error

I recommend trying the following:

  1. Restart the Local Machine by going to Help » Restart Local’s Machine in the top-left menu
  2. Go to Preferences » Advanced and toggle Faster Docker Volumes. If it’s enabled, try disabling it. If it’s disabled, try enabling it.

Is it posible to disable auto exporting DB?
#6

It seems that disabling faster docker volumes has mostly fixed the issue.